ONZE CLUB

Biljart_vereniging_Samonda_Die_Haghe_3_b
Beste Leden,

Beste Bezoeker,

 

Na een gedwongen marmottenwinterslaap van meer dan 8 maanden, mogen we deze periode definitief uit onze ogen wrijven en ons eens goed “rekken” zodat onze stijve ledematen terug soepel komen om te gaan biljarten.  

Het heeft nogal wat voeten in de aarde gehad om nu terug op een reglementaire manier de deuren te kunnen openen van ons lokaal.

Sinds 09 juni zijn er tal van discussies gevoerd waarbij elkeen zijn gelijk trachtte te halen in ons biljartwereldje.  Nochtans waren de officiële teksten van de overheid vrij duidelijk : we mochten gewoon niet open doen zoals wij dat steeds hebben gedaan zoals in de tijd van keizer Nero : met “brood en spelen”, vrij vertaald naar nu is dat “drank en spelen” !!  Zo weet je nu ook dat de “amusante horeca” bijna 2000 jaar bestaat, weliswaar in totaal één jaar onderbroken door de coronacrisis !! 

Dat laatste is uniek want zelfs tijdens oorlogen sloten de gelagzalen niet : de drank vloeide toen wel rijkelijk en er werd zelfs aan volkssport gedaan (nu noemt men dat cafésport !!).

Jullie mogen terug een partijtje biljarten en genieten van een drankje !  Vooraleer we terug zullen keren naar de “tijd van toen”, zullen we nog enkele bijkomende versoepelingen mogen genieten in de komende maanden.  Vermoedelijk zal die “tijd van toen” helemaal terug keren vanaf nieuwjaar 2022, maar liefst nog eerder.  Laat het ons hopen want dat is bijlange nog niet zeker !! Laat ons tevens hopen dat ook alle leden zich laten vaccineren en zich niet laten misleiden door zéér uitzonderlijke fatale neveneffecten die een pandemievaccinatie steeds met zich mee kan brengen !  De kans op een catastrofale aardbeving in België is een heel stuk groter dan een dergelijke fatale vaccinatienevenwerking.  Het is maatschappelijk ook onverantwoord om zich niet te laten vaccineren.

 

Weet dat er nog steeds kans is dat een volledig gevaccineerd lid nog steeds (ernstig) ziek kan worden als hij een lading virus binnen krijgt via een niet gevaccineerd lid.  Dat kan toch niet de bedoeling zijn, temeer daar men zich volledig gratis kan laten beschermen tegen het coronavirus.

 

Voorspoedig gezonde groeten,

 

René De Cuyper

Voorzitter-Sportbestuurder

Koninklijke Brugse Biljartclub

23 juni 2021

BESTUURSLEDEN
René De Cuyper (4).JPG-for-web-small.jpg

RENE DE CUYPER

VOORZITTER 

FEDERATIE SPORTBESTUURDER

Stephane Quittelier (2).JPG-for-web-smal

STEPHANE QUITTELIER

PUBLIC RELATIONS

Franky Van Rapenbusch (2).JPG-for-web-sm

FRANKY VAN RAPENBUSCH

BESTUURSLID

427244_10150515272727401_216743335_n-2.j

ANDY PRIEUS

BESTUURSLID

WEBMASTER

DSC_0237.JPG-for-web-small.jpg

DAVID DE GRAEVE

BOEKHOUDING

PENNINGMEESTER

DSC_0169.JPG-for-web-small.jpg

JOHAN VERCRUYSSE

SECRETARIS

CLUB SPORTBESTUURDER

Koen Saver (3).JPG-for-web-small.jpg

KOEN SAVER

BESTUURSLID