Zoeken
  • KBBC

UPDATE CORONA MAATREGELEN

Collega’s,

Ik viel van mijn bureaustoel vanavond toen ik de nieuwste meldingen las op de officiële website van het gewest Vlaanderen aangaande de sportactiviteiten in coronatijden (website Sport Vlaanderen).

Naar aanleiding van hetgeen stond vermeld tijdens het afgelopen weekend op de website van Sport Vlaanderen was het dragen van een mondmasker enkel aanbevolen (niet verplicht) in drinkgelegenheden met biljarttafels waarbij de afstand tussen de spelers kon gegarandeerd worden op minstens 1,50 m.   Dat was wat er toen stond op de website !!

Ondertussen is die tekst serieus gewijzigd.  Deze vind je in bijlage !!

Er staat nu onder meer in dat elke sporter (biljarter) elk over minstens 10 vierkante meter moet beschikken, dus 20 vierkante meter in totaal.  Dat is iets wat bij ons, nergens trouwens, mogelijk is.

Meer nog, indien er een horeca-activiteit doorgaat in een lokaal zonder afscheiding (zoals bij ons) dan is het dragen van een mondmasker sowieso verplicht, ook tijdens het biljartspel, ongeacht de verplicht beschikbare ruimte van 20 vierkante meter !!

Enkel wanneer men neerzit mag het mondmasker in halshoogte gezet worden.

Dat betekent dat we terug zullen moeten spelen met mondmaskers zoals een viertal dagen geleden.  Dus terug naar af !!

Mijn vermoeden is dat door de vraag van verschillende clubs, vooral in het Antwerpse, het Vlaams ministerie van Sport op zijn stappen terug gekeerd is, voortschrijdend inzicht wordt dat genoemd.

In principe wordt woensdag 19 augustus biljart gespeeld met het mondmasker op !!

Gezien we niet elkeen tijdig kunnen bereiken en mede door deze plotse omwenteling qua inzicht van de Vlaamse overheid, zullen wij dit nog moeten negeren.

Maar vanaf vrijdag 21 augustus zal de mondmaskerplicht terug van toepassing zijn !!  Ik zorg terug voor gewijzigde affiches aan de ingang en in de zaal !!


19 keer bekeken

© 2020 by Andy Prieus - Koninklijke Brugse BiljartClub

Diksmuidestraat 3B - 8000 Brugge